מתכון

עוגת קובה טבעונית

במקום לעמוד ולהכין קובה אחת אחת, פשוט לוקחים את בצק הקובה והופכים אותו לעוגה. מתוך ספרה של איה קרמרמן "מתרגשת"

4,434 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
עוגת קובה טבעונית. צילום: יעל אילן
עוגת קובה טבעונית. צילום: יעל אילן

את הרעיון למנה קיבלתי מספר בישול. נראה לי רעיון גאוני. במקום לעמוד ולהכין קובה אחת אחת, פשוט לוקחים את בצק הקובה והופכים אותו לעוגה. זו מנה שדורשת יותר הכנה מרוב המנות האחרות בספר. על אף שהיא לא מכילה בשר, אני מכינה אותה בחגים. במקום להשתמש בסיר או בפיירקס, אני משתמשת בתבנית עגולה מסיליקון או בתבנית נייר עגולה חד פעמית. זה מאפשר לי חילוץ קל של העוגה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למעטפת

למילוי

אופן ההכנה

1

שמים את הבורגול בקערה עם שפע מים ומשרים כ-20 דקות. סוחטים היטב ומעבירים למעבד מזון עם הבצל והתבלינים. מעבדים עד שנוצר בצק. מניחים בצד.

2

מחממים 2-3 כפות שמן בסיר ומטגנים בצל ושום. מוסיפים את הבהרט, מטגנים תוך ערבוב, ונותנים לו להוציא את הארומה המיוחדת שלו.

3

מוסיפים לסיר פטריות וערמונים ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים פיסטוק, שקדים וצנוברים ומטגנים עוד דקה שתיים. מוסיפים חמוציות, צימוקים ומלח, מערבבים ומטגנים עוד שתי דקות. מסירים מהאש.

4

מחממים תנור ל-230-240 מעלות. מצפים תבנית עגולה בנייר אפיה ומשטחים בה, בידיים רטובות, מחצית מהבצק. על בצק הבורגול מניחים את כל המלית ומהדקים אותה מעט עם כף או עם היד. על שכבת המלית מניחים את המחצית השניה של בצק כך שמתקבלות 3 שכבות.

5

אם רוצים חורצים על פני ה"עוגה" סימני פריסה או שתי וערב. מזלפים שמן זית ואופים כ -25 דקות עד הזהבה. מגישים חם.

המתכון מתוך ספרה  של איה קרמרמן "מתרגשת",  בהוצאת מודן. 98 שקלים, 219 עמ'. כשר