גיוונים:
• במקום פתי בר אפשר להשתמש בעוגיות לוטוס או עוגיות חמאה.
• אפשר גם להחליף את העוגיות בכמות זהה של עוגיות אוריאו, ואז מורידים את כמות החמאה בבסיס ל-50 גרם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
לבלילת העוגה:
לגנאש:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס
2
מרסקים ביסקוויטים לפירורים דקים ומערבבים עם חמאה מומסת. משטחים בתבנית ומעבירים למקרר או למקפיא לכשעה עד שהבסיס מתמצק.
מכינים את בלילת הגבינה
3
ממיסים שוקולד לבן על בן מארי או במיקרוגל. מצננים מעט.
4
בינתיים טורפים יחד מסקרפונה וגבינת שמנת עד לקבלת מרקם חלק. מקפלים את השוקולד המומס לתערובת הגבינות.
5
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד והגבינות.
6
יוצקים את העוגה לתבנית ומעבירים למקרר למשך לילה. העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
מצפים את העוגה בגנאש, מעטרים ומגישים
7
מחממים את החומרים במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס. מערבבים בעזרת לקקן לקבלת תערובת חלקה ומבריקה ויוצקים על העוגה. אם רוצים מעטרים את העוגה המוכנה בשוקולד לבן מגורר.