החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה שקדים טחונים עם מלח וסודה לשתייה.
2
מערבבים בקערית קקאו עם מים רותחים, אספרסו וברנדי ומניחים בצד לקירור. מקציפים ביצים עם סוכר וסירופ מייפל עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים שמן זית בזרם איטי.
3
מקפלים את הקצף לתערובת הקקאו באיטיות, מוסיפים את השקדים ומערבבים.
4
מחממים תנור ל־180 מעלות. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח עם מעט פירורים.
5
מרדדים את המרציפן לקוטר העוגה ומניחים אותו עליה.
6
מכינים את הציפוי: ממסים שוקולד בבן מארי, מחממים את חלב השקדים או השמנת ומערבבים את שניהם עד לקבלת קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה.