מתכון

עוגת שוקולד, שקדים, שמן זית ומרציפן

עוגת שוקולד נימוחה ורכה ללא גלוטן. העוגה מתאימה מאוד לחגים, והיא יכולה להיות גם פרווה

43,719 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגת שוקולד, שקדים, שמן זית ומרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עוגת שוקולד, שקדים, שמן זית ומרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה שקדים טחונים עם מלח וסודה לשתייה.

2

מערבבים בקערית קקאו עם מים רותחים, אספרסו וברנדי ומניחים בצד לקירור. מקציפים ביצים עם סוכר וסירופ מייפל עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים שמן זית בזרם איטי.

3

מקפלים את הקצף לתערובת הקקאו באיטיות, מוסיפים את השקדים ומערבבים.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח עם מעט פירורים.

5

מרדדים את המרציפן לקוטר העוגה ומניחים אותו עליה.

6

מכינים את הציפוי: ממסים שוקולד בבן מארי, מחממים את חלב השקדים או השמנת ומערבבים את שניהם עד לקבלת קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה.