מתכון

עיג׳ה דגים ומטבוחה צלויה של שף תומר אגאי

מתחשק לכם לגוון את חגיגות על האש? רוצו להכין את קציצות הדגים של תומר אגאי

6,073 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל
צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל

המתכון מוגש עם מטבוחה צלויה, גרסה מהירה של מטבוחה מירקות צלויים, שהתיבול הכמעט יחיד בה הוא טעמי החריכה מהגריל.מהחומרים שכאן תוכלו להכין צנצנת בנפח של כ-500 מ"ל. שימו לב שהקציצות זקוקות לכשעתיים במקרר. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבוחה צלויה

אופן ההכנה

1

‏ מערבבים את כל החומרים ולשים כ-5 דקות לתערובת אחידה ומעט דביקה.

2

יוצרים קציצות של כ-40 גרם (מעט קטנות יותר מכדור טניס), מניחים במגש או בקופסה בשכבות (שביניהן מפריד נייר אפייה) ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

מכינים מטבוחה צלויה:

3

צולים 7 עגבניות בשלות ואדומות על הגריל כ-15 דקות. מדי פעם מסובבים אותן כדי שייצלו באופן אחיד. צולים באותו אופן ראש שום על קליפתו ופלפל צ'ילי ירוק, שזקוק רק לכ-7 דקות צלייה.

4

קולפים את העגבניות והצ'ילי הצלויים, נפטרים מהגרעינים של הצ'ילי וקוצצים. חוצים את ראש השום, אוחזים בחלק המכוסה קליפה וסוחטים את השיניים הארוכות ישר לקערה עם העגבניות.

5

מוסיפים 3 כפות שמן זית ו-4 כפות מיץ לימון, ממליחים ומערבבים. מעבירים לצנצנת או לקופסת פלסטיק, יוצקים שמן לכיסוי, אוטמים ושומרים במקרר עד יומיים.

6

 צולים את הקציצות 2 דקות מכל צד על החלק החם של הגריל, מגישים על מטבוחה.