שימו לב שלאחר הכנת הפאי הוא צריך להתייצב במקרר שלוש שעות לפחות.
לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק שוקולד פריך
לגנאש נוטלה
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים בצק שוקולד פריך
1
מערבלים את המרכיבים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
2
מחממים תנור ל־160 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית והדפנות. מניחים על הבצק נייר אפייה ומשקולת (חומוס או שעועית) ואופים אפייה עיוורת כ־20 דקות. מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים. מסדרים את הבננות על הבצק.
מכינים את הגנאש
3
מרתיחים שמנת וסירופ תירס בסיר. מוסיפים שוקולד ונוטלה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מוזגים את הגנאש על הקלתית עם הבננות ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות. מקשטים באגוזי לוז ובפניני שוקולד.