מתכון

פאי תפוחים ומרציפן

מוסיפים למלית מרציפן, שמעניק ניחוח עדין של שקדים

5,914 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
פאי תפוחים ומרציפן של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
פאי תפוחים ומרציפן של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

אני ואחותי הדבקנו לעוגה היפהפייה הזאת את השם "אגלי זהב", כי כאשר מוציאים אותה מהמקרר היא מתחילה להזיע, וטיפות זהובות נושרות מגבעות המרנג. זהו המתכון המקורי של אמא שלי, לא נגעתי בו, רק הוספתי למלית מרציפן, שמעניק ניחוח עדין של שקדים.

תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחים

לקלתית

לשכבת הביניים

לקצף

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את התפוחים

2

שמים פרוסות תפוחים בקערה. מוסיפים חמאה מומסת, אבקת סוכר וקינמון ומערבבים. מפזרים את התפוחים בתבנית.

3

אופים 15-10 דקות עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. משאירים את התנור פועל, מעבירים את התפוחים למסננת ומניחים מעל קערה. התפוחים יצטננו ויגירו נוזלים, שאותם שומרים להמשך.

מכינים את הקלתית ואופים

4

מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון לפירורי בצק גדולים ולחים. מפזרים אותם על תחתית התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים.

5

אופים כ-15 דקות להזהבה קלה ומצננים.

מרכיבים את שכבת הביניים וממשיכים באפייה

6

מחממים ריבה במיקרוגל כמה שניות עד שהיא נוחה למריחה ומורחים בשכבה אחידה על העוגה.

7

מרדדים מרציפן לעיגול בקוטר התבנית ומניחים על הריבה. מפזרים את התפוחים על המרציפן בשכבה אחידה ויוצקים 3-2 כפות מהנוזלים ששמרנו.

8

אופים כ-10 דקות עד שהתפוחים רכים כמעט לגמרי ומצננים.

מכינים קצף ומשלימים אפייה

9

מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב ומבריק.

10

מורחים את הקצף על העוגה בעזרת גב של כף תוך כדי שמושכים את הכף כלפי מעלה - כך נוצרות גבעות מרנג מזדקרות.

11

אופים כ-20 דקות עד שהקצף מזהיב ומצננים.

12

מגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים ומחוץ למקרר - יומיים.