מתכון

פבלובה מלבי

שני קינוחים קלילים בעוגה אחת - מרנג מתפצח במילוי קרם מלבי עם רוטב פירות יער

26,914 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
פבלובה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
פבלובה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
  • פבלובה גדולה בקוטר 20־22 ס"מ
  • 25 דקות + שעה וחצי אפייה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג

לקרם מלבי קוקוס

לרוטב פירות יער

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את המרנג

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח, עד שמתקבל קצף לבנבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים 10 דקות. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

3

מעבירים את המרנג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מרית יוצרים צורה של פבלובה - עיגול בקוטר 20־22 ס"מ שבמרכזו שקע בקוטר 8־10 ס"מ, המשמש למילוי.

4

אופים את הפבלובה 5 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־100 מעלות ואופים עוד שעה וחצי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

מכינים את הקרם

5

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים קרם קוקוס, אבקת סוכר, תמצית וניל, תמצית מי ורדים, ואינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

מכינים את הרוטב

6

מחממים בסיר פירות יער, סוכר ומיץ לימון עד רתיחה. מבשלים 2־3 דקות על להבה גבוהה, עד שהפירות מגירים נוזלים. מסירים מהלהבה ומצננים לחלוטין.

מרכיבים את הפבלובה

7

יוצקים את הקרם לשקע המרנג ומיישרים.

8

מקשטים בפיסטוקים ובתותים ומגישים עם הרוטב בצד.

המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין
"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין