החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרנג
לקרם מלבי קוקוס
לרוטב פירות יער
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את המרנג
1
מחממים תנור ל־160 מעלות.
2
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח, עד שמתקבל קצף לבנבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים 10 דקות. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.
3
מעבירים את המרנג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מרית יוצרים צורה של פבלובה - עיגול בקוטר 20־22 ס"מ שבמרכזו שקע בקוטר 8־10 ס"מ, המשמש למילוי.
4
אופים את הפבלובה 5 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־100 מעלות ואופים עוד שעה וחצי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
מכינים את הקרם
5
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים קרם קוקוס, אבקת סוכר, תמצית וניל, תמצית מי ורדים, ואינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
מכינים את הרוטב
6
מחממים בסיר פירות יער, סוכר ומיץ לימון עד רתיחה. מבשלים 2־3 דקות על להבה גבוהה, עד שהפירות מגירים נוזלים. מסירים מהלהבה ומצננים לחלוטין.
מרכיבים את הפבלובה
7
יוצקים את הקרם לשקע המרנג ומיישרים.
8
מקשטים בפיסטוקים ובתותים ומגישים עם הרוטב בצד.
המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.