מתכון

פודינג אורז-חלבה

מכינים את האורז עם חלב שקדים ומוסיפים טחינה. מגישים עם פירות, ואפשר להוסיף פיסטוקים או שקדים קלויים

17,402 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
פודינג אורז-חלבה של עז תלם. צילום: דניאל לילה
פודינג אורז-חלבה של עז תלם. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפודינג

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים אורז בסיר קטן, מוסיפים 1/2 1 כוסות מים, סוכר וחלב שקדים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ־25 דקות עד שהאורז דייסתי וסמיך. מערבבים 6־7 פעמים במהלך הבישול.

2

מסירים מהלהבה, מוסיפים טחינה ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד טחינה או סוכר אם צריך. מצננים.

3

מעבירים את הפודינג לקעריות, מניחים מעל פרוסות פירות ומזלפים מעט סילאן. אפשר לערבב פנימה שקדים או פיסטוקים. שומרים במקרר עד 3 ימים.