תוספת של ליקר שקדים (אמרטו) מעצימה את הטעם המרציפני ושקדים קלויים מוסיפים קראנץ' כיפי בכל ביס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הפודינג
1
מביאים מים ואורז לרתיחה בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.
2
מוסיפים רוזטה, חלב, שמנת מתוקה, תמצית שקדים וחלב מרוכז ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הנוזלים נספגים והתערובת מסמיכה (היא מזכירה ריזוטו בסוף ההכנה, רק רטובה יותר). מוסיפים אמרטו ומערבבים.
3
יוצקים לכלים בעזרת מצקת ומצננים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים 4-3 ימים מכוסה במקרר.
להגשה
4
מניחים על כל מנה 4 חצאי תאנים, יוצקים מעל דבש ומפזרים שקדים.