מתכון

פודינג אורז ישראלי עם רוזטה, שקדים ותאנים

תאנים ורוזטה, שבבי שקדים פריכים ודבש - פודינג האורז עושה עלייה

3,153 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פודינג אורז ישראלי עם רוזטה, שקדים ותאנים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פודינג אורז ישראלי עם רוזטה, שקדים ותאנים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

תוספת של ליקר שקדים (אמרטו) מעצימה את הטעם המרציפני ושקדים קלויים מוסיפים קראנץ' כיפי בכל ביס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפודינג

1

מביאים מים ואורז לרתיחה בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהאורז רך והנוזלים נספגים.

2

מוסיפים רוזטה, חלב, שמנת מתוקה, תמצית שקדים וחלב מרוכז ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הנוזלים נספגים והתערובת מסמיכה (היא מזכירה ריזוטו בסוף ההכנה, רק רטובה יותר). מוסיפים אמרטו ומערבבים.

3

יוצקים לכלים בעזרת מצקת ומצננים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. שומרים 4-3 ימים מכוסה במקרר.

להגשה

4

מניחים על כל מנה 4 חצאי תאנים, יוצקים מעל דבש ומפזרים שקדים.