ואם כבר לחם טרי – רצוי חלה. ואם כבר חלה – למה לא בריוש? והנה טיפ קטן ומושחת: נסו למרוח את פרוסות החלה בקרם שקדים או להשתמש בבריוש ריקוטה או שקדים.
תבנית פיירקס או ברזל בגודל 27×33 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.
2
מניחים פרוסות חלה בתבנית עם הקראסט כלפי מעלה (הפרוסות צריכות "לעמוד" בתבנית) ונועצים ביניהן פרוסות בננות.
3
טורפים בקערה סוכר חום, חלב, שמנת, ברבן וביצים ויוצקים על פרוסות החלה שבתבנית. מוודאים שהלחם כולו רטוב מהתערובת - אם צריך מטביעים אותו מעט בבלילה, כדי שיכוסה היטב. מפזרים מעט סוכר חום ושקדים פרוסים.
4
אופים 45 דקות עד שפני המאפה זהובים.