לאופן ההכנה המלא, צפו בווידאו בסוף המתכון
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפולנטה
לפטריות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הפולנטה
1
מביאים מים לרתיחה בסיר גדול וכבד, מוסיפים מלח ומערבבים להמסתו. מוסיפים קמח תירס בזרם דק ואחיד ובוחשים בעזרת מטרפה או כף עץ כדי שלא ייווצרו גושים. מערבבים 2 דקות, עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה, עד שהפולנטה מוצקה ונפרדת מדפנות הסיר. מדי פעם מערבבים. מכבים את הלהבה, מוסיפים גבינה וחמאה ומערבבים להמסה.
2
משטחים את הפולנטה בתבנית משומנת בגודל 20*30 ס"מ ומשהים לחצי שעה, עד שהיא מתקשה.
מכינים את הפטריות
3
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להזהבה קלה. מוסיפים שני סוגי פטריות, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן על להבה בינונית כ־5 דקות לריכוך. מסירים מהלהבה, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
4
חותכים את הפולנטה לריבועים בגודל הרצוי, צולים במחבת פסים (או בגריל של התנור) 3־4 דקות מכל צד, עד שנוצר סביב הריבועים קרום קשה ושחום, ומעבירים לצלחת. מקפיצים במחבת קוביות חלומי בשמן זית.
5
מניחים את קוביות הפולנטה בצלחות הגשה, מפזרים מעל את הפטריות ושני סוגי גבינה ומגישים.