בתחילת עונת הפול אין צורך לקלף אותו – הפול עדיין צעיר וקטן והתרמילים עצמם רכים, פריכים ולא סיביים ככה שהם נהדרים לאכילה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב שום ירוק לימוני
אופן ההכנה
1
טוחנים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון או בלנדר חזק לרוטב סמיך וחלק, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת סגורה היטב ושומרים במקרר (הרוטב נשמר במקרר עד 3 ימים).
2
מכינים קערה עם מי קרח. ממלאים סיר במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. שוטפים היטב את תרמילי הפול וחולטים אותם במים הרותחים 2־3 דקות, מוציאים במלקחיים ומעבירים מיד למי הקרח. מסננים ומניחים על מגבת, טופחים על התרמילים במגבת נוספת לייבוש.
3
מחממים מחבת ברזל, יוצקים שמן זית וצורבים את הפול 4־5 דקות מכל מצד עד כדי חריכה. מוציאים לקערת הגשה, מפזרים מלח מיץ לימון. מגישים לצד הרוטב.