מתכון

פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לאבּנה

קרם לאבּנה מחמיא לטעמו של הדג וגם לטעמה המעושן של הפריקה

2,276 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לבּנה. צילום: דניאל לילה
פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לבּנה. צילום: דניאל לילה

לרוב קוטפים שומר בר בשדות אבל הוא גם נמכר בשווקים בחורף ובתחילת האביב. אם לא מצאתם או העונה הסתיימה, הכינו עם עשבים אחרים.

קרם לאבּנה ובורגול
ב"מגדלנה" מגישים אותו כחלק מהמזטים, אבל הוא גם נהדר כרוטב לדגים או לבשר:

משרים 1/2 כוס בורגול דק ב-1/2 כוס מים עד שהמים נספגים. מערבבים עם 1/2 ק"ג לאבּנה (עם מרקם שמנתי וחשוב שלא תהיה חמוצה מדי). מוסיפים כף או יותר נענע קצוצה דק, כף (או לפי הטעם) פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק מאוד ומעט מלח. מערבבים היטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפריקה

לסלט שומר בר

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפריקה והסלט

1

שוטפים פריקה כמה פעמים במי ברז עד שהמים צלולים. משרים במים נקיים ל- 15 דקות ומסננים.

2

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצלים ומטגנים 6-5 דקות להזהבה. מוסיפים את הפריקה ומערבבים 3-2 דקות למיזוג טעמים.

3

מוסיפים ציר דגים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות. משאירים בכלי מכוסה.

4

מערבבים את חומרי הסלט.

להגשה

5

מלהיטים היטב מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומטגנים 3 דקות מצד העור. הופכים ומטגנים דקה-שתיים מהצד השני.

6

מחלקים את הפריקה לצלחות הגשה (רצוי עמוקות), מפזרים מעל סלט בר, מניחים את הפילה ומוסיפים כף גדושה של קרם לבנה.