מתכון

פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים

מנה מנצחת: סלמון בתנור עם ציפוי פריך ששומר על עסיסיות הנתח

65,408 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2015
פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף
פילה סלמון בתנור בקראסט של פירורי לחם ופיסטוקים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גוון אסיף

הוא נראה חגיגי, אפילו מלכותי, אבל האמת? קל יותר לאפות סלמון מאשר להכין חביתה. הקפידו לא לייבש את הסלמון ותקבלו ארוחת ערב מרשימה גם באמצע השבוע. פילה הסלמון מצופה בשתי שכבות: הראשונה, על בסיס מיונז וחרדל, שומרת על העסיסיות של הנתח. השנייה נותנת לו ציפוי פריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראסט:

אופן ההכנה

1

מוציאים את הסלמון מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה לתערובת אחידה.

4

יוצקים כ-1/4 כוס רוטב לתחתית התבנית, מניחים את הסלמון ויוצקים עליו את יתרת הרוטב.

5

מערבבים את חומרי הקראסט ומפזרים בנדיבות על הסלמון.

6

אופים 25-20 דקות עד שהסלמון מוכן.

חוקי הסלמון

  • קונים סלמון טרי ומבריק עם בשר קפיצי וריח עדין של ים.
  • משתמשים בפילה עם העור, שמגן עליו מפני ייבוש, ונהנים מהעסיסיות שהוא מוסיף לדג בעת הצלייה.
  • הפילה צריך להיות נקי מעצמות, כולל הקטנות שבהן. מבקשים ממוכר הדגים שיעשה את המלאכה עבורכם, אבל ליתר ביטחון עושים בדיקה בבית:
  • מעבירים את האצבע לאורך הפילה ומוודאים שאין שאריות של אדרה ועצמות. אם מוצאים כאלה, שולפים אותן בעזרת פינצטה.
  • אפשר לקנות פילה קפוא מאיכות טובה ולהפשיר במקרר במשך הלילה. בכל מקרה מוציאים את הנתח מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה, כדי שיגיע לטמפ' החדר