מי שטייל בשוק הפשפשים או בשוק לוינסקי ודאי נתקל במשקה-ממתק הזה, המדיף ניחוח חזק של מי ורדים ומתוק להחריד. הנה גרסה משפחתית ומעודנת יותר, שבה אטריות האורז מוחלפות בתפוחים מגוררים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מרתיחים 3 כוסות מים בסיר קטן. מסירים מהכיריים, מוסיפים דבש וסוכר ומערבבים רק עד שהם נמסים. מצננים.
2
מגררים את התפוחים על פומפייה גסה.
3
מוסיפים למי הסוכר תמצית מי ורדים, מיץ לימון ואת התפוחים ומערבבים. יוצקים לתבנית רחבה ועמוקה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות ועד לילה.
4
לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומגרדים את פני השטח של הקרח בעזרת כף ליצירת שבבים (כמו גרניטה).
5
מעבירים את השבבים לכוסות הגשה או לפתניות ומפזרים פיסטוק מעל.