מתכון

פלודה – ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים

על פי המסורת נוהגים לשבור עם הפלודה את צום יום הכיפורים, אבל זו גם דרך נעימה לסיים ארוחת חג כבדה של שלהי הקיץ

16,617 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פלודה - ברד תפוח מגורר, דבש ופיסטוקים של מיכל חביביאן | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מי שטייל בשוק הפשפשים או בשוק לוינסקי ודאי נתקל במשקה-ממתק הזה, המדיף ניחוח חזק של מי ורדים ומתוק להחריד. הנה גרסה משפחתית ומעודנת יותר, שבה אטריות האורז מוחלפות בתפוחים מגוררים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מרתיחים 3 כוסות מים בסיר קטן. מסירים מהכיריים, מוסיפים דבש וסוכר ומערבבים רק עד שהם נמסים. מצננים.

2

מגררים את התפוחים על פומפייה גסה.

3

מוסיפים למי הסוכר תמצית מי ורדים, מיץ לימון ואת התפוחים ומערבבים. יוצקים לתבנית רחבה ועמוקה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות ועד לילה.

4

לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ומגרדים את פני השטח של הקרח בעזרת כף ליצירת שבבים (כמו גרניטה).

5

מעבירים את השבבים לכוסות הגשה או לפתניות ומפזרים פיסטוק מעל.