כיוון שחזה ההודו מחולק לשתי אונות, מצפים כל נתח בתערובת שונה. שימו לב: יש להשרות את הבשר 24 שעות לפני האפייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה:
לזיגוג סילאן ותבלינים:
לזיגוג סילאן וחרדל:
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי המרינדה, מניחים כל נתח בשר בתבנית אינגליש קייק ויוצקים עליו את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר יממה. במהלך ההשריה הופכים את הנתחים כמה פעמים.
2
מוציאים את הנתחים מהמקרר שעה לפני הצלייה ומייבשים בנייר סופג.
3
מחממים תנור ל-220 מעלות.
4
מערבבים את חומרי הזיגוג בשתי קערות נפרדות.
5
מורחים על כל נתח את אחת התערובות מכל הצדדים ומניחים על רשת התנור. תחתיו מניחים תבנית שתקלוט את נוזלי הצלייה. יוצקים לתוכה 2 כוסות מים – ליצירת אדים וגם למניעת חריכת הנוזלים שמטפטפים.
6
צולים 5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים עוד 50-45 דקות עד שהנתח עשוי – אם דוקרים אותו במזלג, זולגים ממנו נוזלים שקופים.
7
מצננים 10 דקות לפני הפריסה. אפשר לאכול חם או לצנן כליל ולפרוס לפי הצורך להכנת כריכים וסלטים. הפסטרמה נשמרת בכלי אטום במקרר עד שבוע.