מתכון

פרגיות עם דלעת וערמונים של לייזה פאנלים

מתכון מנצח בקלי קלות: סיר של פרגיות שנכנס לתנור עם ערמונים ודלעת ויוצא מושלם

23,303 בשלנים התעניינו במתכון זה
פרגיות עם דלכת וערמונים  מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר
פרגיות עם דלכת וערמונים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר

טוב, אתם יודעים, אני אוהבת שזה קל, אבל ככה בלי להכניס ולהוציא, בלי שלבים מיותרים. קל? לא ייאמן. זה מתכון נפלא לחג, לשישי ובכלל. סיר אחד שמכניסים לתוכו את זה, ואז את זה ואז את זה, מוסיפים מים עם תבלינים, מכסים וזהו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

נמליח ונפלפל את הפרגיות.

2

לסיר שטוח ורחב שאפשר להכניס לתנור, ניצוק את שמן הזית, נלהיט את הפרגיות על דקות ונהפוך. נפזר בין הצד של העור במשך 5 הפרגיות את הבצל והדלעת, נפדר אותן במעט קינמון וננקד בערמונים.

3

נערבב את כל מרכיבי הרוטב ונוסיף לסיר את הרוטב ואת הרוזמרין. אם נרצה נשפריץ על כל פרגית עוד שפריץ קטן של דבש. נביא לרתיחה, ואחרי שירתח נכסה ונבשל על אש קטנה במשך 40 דקות.

4

לפני ההגשה נחמם תנור ל־200 מעלות ונעביר למכת חום של כרבע שעה. נוציא ונקשט בכוסברה קצוצה.