הכנת הקינוח מהירה מאוד, אבל הוא דורש שני סבבי קירור – כך שכדאי להתחיל בהכנה יום מראש.
טיפ: לקיצוץ קל מומלץ להקפיא את התמרים לפני כן.
תבנית אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
שמים חלמונים וסוכר בקערה חסינת חום וטורפים קלות בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים.
2
מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומקפידים שהמים לא ייגעו בתחתית הקערה. טורפים 10-5 דקות עד שהתערובת נעשית חמימה, תפוחה וסמיכה (המרקם צריך להיות בסמיכות של יוגורט). היזהרו מבישול יתר.
3
מסירים את התערובת מהסיר ומקפלים פנימה תמרים ויין מבעבע בעזרת לקקן. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים.
4
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתערובת החלמונים והתמרים 1/3 בכל פעם עד שנטמעת לגמרי בתערובת.
5
מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים הרבה ניילון מחוץ לשוליים לכיסוי. יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים אותה ישירות בניילון הנצמד. מעבירים למקפיא ל-12 שעות לפחות להתייצבות מלאה.
לפני ההגשה
6
מוציאים מהמקפיא, פורסים ומגישים.