מתכון

פרפה תמרים

כמות הסוכר המועטה שמופיעה במתכון הזה חשובה להכנת הזביונה, אבל כל המתיקות הדבשית והטעם העשיר של הפרפה מגיעים מהתמרים שמנקדים אותו

פברואר 2020
פרפה תמרים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פרפה תמרים של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הכנת הקינוח מהירה מאוד, אבל הוא דורש שני סבבי קירור – כך שכדאי להתחיל בהכנה יום מראש.

טיפ: לקיצוץ קל מומלץ להקפיא את התמרים לפני כן.

תבנית אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

שמים חלמונים וסוכר בקערה חסינת חום וטורפים קלות בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים.

2

מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומקפידים שהמים לא ייגעו בתחתית הקערה. טורפים 10-5 דקות עד שהתערובת נעשית חמימה, תפוחה וסמיכה (המרקם צריך להיות בסמיכות של יוגורט). היזהרו מבישול יתר.

3

מסירים את התערובת מהסיר ומקפלים פנימה תמרים ויין מבעבע בעזרת לקקן. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים.

4

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתערובת החלמונים והתמרים 1/3 בכל פעם עד שנטמעת לגמרי בתערובת.

5

מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים הרבה ניילון מחוץ לשוליים לכיסוי. יוצקים את התערובת לתבנית ומכסים אותה ישירות בניילון הנצמד. מעבירים למקפיא ל-12 שעות לפחות להתייצבות מלאה.

לפני ההגשה

6

מוציאים מהמקפיא, פורסים ומגישים.