מתכון

צ'ילי קון קרנה – תבשיל בשר טחון עם שעועית

צ'ילי קון קרנה – תבשיל בשר טחון בפלפלים עם שעועית ועגבניות, שילוב מושלם שמרפד את הבטן בבשר וירקות ארומטיים

117,153 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
צ'ילי קון קרנה של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
צ'ילי קון קרנה של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

אחד התבשילים המפורסמים ביותר שיצאו ממדינת טקסס. יש בו שילוב מיוחד של מגוון סוגי פלפלים, ובשילוב ירקות שורש, עגבניות, בשר ושעועית נוצרת מנה עם טעמים עמוקים וממכרים. אפשר להכין את התבשיל על הכיריים – מכוסה על אש קטנה, אבל בתנור הוא יוצא הרבה יותר טעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבשר הטחון עד שכל הנוזלים מתאדים והוא מתחיל להשחים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

2

מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצלים, השום, הגזר, הסלרי ושני סוגי הפלפלים במשך 5 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך.

3

מוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים, מגבירים את האש ומטגנים במשך דקה. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את השעועית והעגבניות המרוסקות. מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר ב-3­-4 ס"מ. מרתיחים ומתבלים במעט מלח או רוטב סויה.

4

מכסים את הסיר ואופים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, או עד שהטעמים מתאחדים והשעועית מתרככת.

5

מחזירים את הסיר לכיריים וממשיכים לבשל במשך כמה דקות. מתבלים בעוד מלח או רוטב סויה לפי הטעם. מגישים עם טורטיות, כוסברה, פלפל ירוק חריף וכוסברה.