מתכון

קובה סלק ובשר במרק אדום

מנה בשרית של קובה סלק עשוי מבצק רך וגמיש כמו פלסטלינה

48,893 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קובה סלק ובשר במרק אדום של אמירה נתנוב. צילום: רמי זרנגר
קובה סלק ובשר במרק אדום של אמירה נתנוב. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבצק

למרק

אופן ההכנה

למלית

1

מערבבים היטב את כל החומרים.

לבצק

2

מכניסים לקערה את הסולת, המלח והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה. נותנים לבצק "לנוח" 5 דקות.

לקובה

3

לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, משטחים בעזרת יד משומנת עד ליצירת מעין פיתה דקה. שמים במרכז כפית ממלית הבשר וסוגרים את הבצק מסביב לכדור. שומרים בצד.

למרק

4

בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן. מוסיפים רסק עגבניות ואת המים. מתבלים באבקת מרק עוף, מוסיפים סוכר, מיץ לימון ואת הסלקים החתוכים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל בבעבוע עד שהמרק מוכן. מכניסים את הקובות וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.