מתכון

קוביות סלמון עם קרם גזר וסוכריות דלעת

מנת סלמון חגיגית בציפוי תבלינים וירקות כתומים מתקתקים

8,954 בשלנים התעניינו במתכון זה
קוביות סלמון עם קרם גזר וסוכריות דלעת של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קוביות סלמון עם קרם גזר וסוכריות דלעת של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלמון

לקרם הגזר והג'ינג'ר

לסוכריות דלעת

לצ'יפס בטטה

אופן ההכנה

לסלמון

1

מערבבים את המלח, הסוכר והכוסברה. מניחים את הסלמון בתבנית ומצפים אותו מכל צדדיו בתערובת המלח והסוכר. מכסים ומכניסים למקרר ל-5 שעות. מגרדים ביד את המלח והסוכר מהדג (לא שוטפים) וחותכים אותו לקוביות בגודל ½1 ס"מ.

לקרם הגזר

2

מבשלים את הגזרים במים עד ריכוך מלא, מוסיפים ג'ינג'ר וטוחנים במעבד מזון.

לסוכריות הדלעת

3

מטגנים במחבת את קוביות הדלעת עד השחמה, מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים את האניס הטחון.

להרכבת המנה

4

מורחים על מגש קרם גזר. מניחים את קוביות הסלמון וקוביות הדלעת ומשעינים את צ'יפס הבטטה על הקוביות.