מתכון

קוואג': תבשיל קציצות סורי

שימו לב לשיטת הבישול הלא שגרתית: מסדרים את מרכיבי התבשיל בסיר, ורק לאחר מכן יוצקים עליהם את חומרי הרוטב.

160,927 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
קוואג': תבשיל קציצות סורי של אביגאל כהן (צילום: shutterstock)
קוואג': תבשיל קציצות סורי של אביגאל כהן (צילום: shutterstock)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בגודל 3-4 ס"מ.

מבשלים את הקציצות ברוטב

2

מניחים את הקציצות בסיר, עליהן פרוסות בצל, עגבניות ותפוחי אדמה. מפזרים תבלינים, יוצקים שמן ומים (הנוזלים צריכים להגיע עד 3/4 מגובה הקציצות), מכסים ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים מיץ לימון, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול. לא מערבבים בכף, אלא רק מנערים את הסיר.