מתכון

קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין

כשאופים פסטה בתנור החיטה מתקרמלת והטעם מעמיק. כאן מילאתי קונכיות פסטה ואפיתי ביין, עגבניות ותרד - פינוק מושלם

44,032 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הריקוטה למילוי

1

מרפדים מסננת בבד חיתול ומניחים בכיור או מעל קערה. מניחים ריקוטה במסננת ומשהים 3 שעות להגרת נוזלים.

מכינים מלית

2

מניחים תרד קצוץ בקערה מלאה במים. מחממים שמן זית מעל להבה בינונית ומטגנים שום כ־2 דקות תוך ערבוב.

3

לוקחים חופן תרד מהקערה בעזרת הידיים ומעבירים למחבת (זה בסדר ואף רצוי שחלק מהמים יעברו עם התרד למחבת). חוזרים על הפעולה עם כל התרד, מוסיפים כפית מהמלח, מערבבים, מטגנים כ־10 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהתרד נובל ואין נוזלים במחבת. מצננים ומעבירים לקערה.  מוסיפים לתרד שבקערה את כל הגבינות ומערבבים. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

מכינים את הרוטב

5

מרסקים עגבניות שרי במעבד מזון ומניחים בצד.

6

מעבירים תרד לקערה מלאה במים. מטגנים שום 2 דקות בשמן זית במחבת רחבה, מוסיפים תרד למחבת ומטגנים כ־5 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהתרד נעטף בשמן. מוסיפים יין לבן, מגבירים להבה לגבוהה ומבשלים כ־5 דקות. מוסיפים עגבניות שרי טחונות, מלח ו־1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ־8 דקות.

ממלאים ואופים

7

מזלפים את המלית לתוך קונכיות הפסטה. יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה, מסדרים מעגלים של קונכיות ממולאות מההיקף החוצה כך כשהקונכיות נשענות זו על זו ושקועות ברוטב עד לחצי מגובהן. יוצקים 2 כפות שמן זית מעל הפסטה ומעבירים את התבנית לתנור. אופים 25 דקות עד שהקונכיות מזהיבות־משחימות.