טיפ מושלם למנה מושלמת:
אבקת חלב, שאפשר למצוא בכל סופר, מעצימה את הטעמים ומדגישה אותם. בכל מתכון מתוק אפשר להוסיף כף אבקת חלב על כל 1/2 כוס קמח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגיות שיבולת שועל ותבלינים
לגלידת וויסקי
אופן ההכנה
לעוגיות
1
מקציפים חמאה עד לקבלת מרקם תפוח ובהיר. מוסיפים ביצה ומקציפים עד לקבלת מרקם אחיד.
2
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים למעט האגוזים ושיבולת השועל ומעבירים אותם דרך מסננת דקה.
3
מוסיפים את תערובת היבשים למיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ושיבולת שועל ומערבבים.
4
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (כ־35 גרם כל אחד) ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה.
5
מחממים תנור ל־175 מעלות ואופים את העוגיות כ־15 דקות עד הזהבה.
לגלידה
6
מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם של יוגורט.
7
מחממים בסיר מים ודבש כ־5 דקות תוך כדי ערבוב (עד לטמפרטורה של 121 מעלות).
8
בזמן שהסירופ על האש מקציפים חלמונים עד שהם תפוחים ובהירים. מוזגים את סירופ הדבש לחלמונים באטיות ובזרם אחיד וממשיכים להקציף עד שדפנות הקערה קרות. מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים וויסקי ומערבלים היטב. מעבירים את הגלידה לקופסה שטוחה ומקפיאים כ־4 שעות.
להרכבה
9
מניחים כף גלידה בין שתי עוגיות ומועכים מעט.