מתכון

קסדייה זוקיני וריקוטה פרסקה

ככה מכינים טוסט בטקסס: מניחים טורטייה רכה במחבת ועליה מעמיסים את כל תכולת המקרר

18,852 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קסדייה זוקיני וריקוטה פרסקה של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קסדייה זוקיני וריקוטה פרסקה של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

כאן השתמשתי בזוקיני שנשאר פריך וריקוטה טרייה, אבל אפשרויות הגיוון אינסופיות. העיקר שתמיד תהיה גבינה קשה מגוררת שתדביק הכל (רצוי גאודה, אדם או צ’דר). מגישים לצד סלט אבוקדו רענן ושמנת חמוצה.

באותה שיטה מכינים:

קסדייה נקניק ובצל מחליפים את הזוקיני והריקוטה ב-15 פרוסות נקניק (למשל האם, פסטרמה או סלמי) ו-2 בצלים פרוסים דק.

קסדייה תרד וגבינת צאן מחליפים את הזוקיני והריקוטה ב-1/2 ק”ג עלי תרד נקיים ללא פטוטרת (או עלי מנגולד קצוצים גס) וגליל גבינת סנט-מור חתוך לפרוסות דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

משמנים קלות מחבת (או משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק) ומניחים טורטייה. מפזרים מחומרי המלית בצורה אחידה, זורים מעט גבינה קשה, מתבלים ומכסים בטורטייה שנייה. צולים על להבה בינונית כדקה מכל צד עד שהמלית חמה, הגבינה מותכת והטורטייה זהובה (במהלך הטיגון לוחצים מעט על הטורטייה העליונה, כדי להצמיד אותה לתחתונה).

2

מעבירים את הקסדייה למשטח חיתוך וחותכים לרבעים. מגישים עם סלט אבוקדו, ואם רוצים גם עם שמנת חמוצה.