מתכון

קראמבל אגסים, מרציפן ודובדבני אמרנה

מוסיפים לבצק מרציפן ושיבולת שועל ואת הפירות מקרמלים לפני האפייה, וזה נתן להם להם טעם וארומה עמוקים שמזכירים טארט טאטן

14,742 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
קראמבל אגסים, מרציפן ודובדבני אמרנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו
קראמבל אגסים, מרציפן ודובדבני אמרנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו

גם מי שבחיים לא אפה עוגה יתקשה להרוס קראמבל. מאידך — בעזרת כמה נגיעות קטנות של תשומת לב אפשר להעניק לו טעמים מורכבים ומרקמים מעניינים. כאן הוספתי לבצק מרציפן ושיבולת שועל (אפשר להחליף בקוקוס או באגוזים קצוצים) ואת הפירות קרמלתי לפני האפייה, וזה נתן להם להם טעם וארומה עמוקים שמזכירים טארט טאטן.

באותה שיטה מכינים:

קראמבל תפוחים ואוכמניות: מחליפים את המרציפן שבבצק ב-50 גרם שקדים טחונים ומתבלים אותו ב-1/2 כפית תמצית וניל או קינמון. את האגסים מחליפים בתפוחים ואת דובדני האמרנה — ב-250 גרם אוכמניות טריות או קפואות.

קראמבל אננס, בננה ורום: מחליפים את האגסים באננס ובננה ואת שיבולת השועל בקוקוס מגורר. מוותרים על המרציפן ועל דודבני האמרנה. כשמבשלים את הפירות מוסיפים כף רום.

5-4 מנות אישיות (בקערות אישיות חסינות חום בקוטר 10-8 ס”מ) או לתבנית מרובעת בגודל 22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל (פירורי עוגה)

לשכבת הפירות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את הקראמבל

1

שמים קמח, סוכר, חמאה ושיבולת שועל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות למרקם פירורי.

2

מוסיפים מרציפן ומערבבים קלות בידיים — נזהרים לא לפגוע במרקם הפירורי. מאחסנים במקרר שעה ועד לילה שלם.

מכינים את שכבת הפירות

3

ממיסים סוכר עם 2 כפות מים בסיר בינוני על להבה בינונית ומבשלים 3-2 דקות בלי לערבב עד שהסירופ מסמיך והופך לקרמל זהוב. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים אגסים, מערבבים בעדינות ומבשלים 3-2 דקות עד שהם נעטפים בקרמל. מצננים לטמפ’ החדר.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות בחמאה.

מרכיבים ואופים

5

מניחים אגסים בכל קערה ומפזרים מעל דובדבני אמרנה. מכסים בשכבה של קראמבל.

6

אופים 25-20 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים.

7

מגישים חם עם גלידה, תלולית שמנת חמוצה, קצפת ואפילו יוגורט.