מתכון

קרמבל סלרי ותפוחים

קרמבל תפוחים מסורתי שהוספנו לו שורש סלרי צלוי, שמעשיר את טעם הקינוח ומוסיף לו טעם אדמתי

1,175 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
הקבינה. קרמבל סלרי ותפוחים של שפים אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
הקבינה. קרמבל סלרי ותפוחים של שפים אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

"לקחנו קרמבל תפוחים מסורתי ושידכנו לו שורש סלרי, שמעשיר את טעם הקינוח ומוסיף לו טעם אדמתי. תוספת של שמנת חמוצה או קרם פרש מאזנת את המתיקות ומוסיפה לביס קרמיות מושלמת".

הכנות מקדימות בבית: מכינים את הקרמבל.

אם מכינים את הקרמבל בבית: אופים את שורשי הסלרי בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כשעה לריכוך.

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

למילוי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים מראש את הקרמבל

1

מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ושני סוגי סוכר כ־2 דקות לתערובת בהירה. מוסיפים חלמונים תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף להטמעתם. מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים לעבד 2־3 דקות לבצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ־10 דקות במקרר.

2

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

מרדדים את הבצק לעובי כחצי ס"מ, מעבירים לתבנית ואופים 20 דקות להזהבה. מקררים לטמפרטורת החדר ומפוררים עם הידיים לפיסות קטנות. שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים.

מכינים את המילוי

4

דוקרים שורשי סלרי עם סכין ב־5־6 מקומות ומורחים בדבש. עוטפים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומבשלים מתחת למדורה או גחלים כשעה לריכוך.

5

קולפים את הסלרי בזהירות וחותכים לקוביות בגודל 1־2 ס"מ.

6

מחממים מחבת ברזל על גחלים או גריל. מוסיפים חמאה, תימין, תפוחים ואת הסלרי ומקפיצים 2־3 דקות. מוסיפים סוכר וממשיכים להקפיץ כ־5 דקות לקבלת רוטב קרמלי בצבע חום כהה. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומורידים מהגחלים.

מרכיבים את המנה

7

מניחים בקערית הגשה את התפוחים והסלרי עם כף מהרוטב, מפזרים מעל בנדיבות את הקרמבל, מוסיפים כף שמנת חמוצה או קרם פרש ומגישים.