מתכון

קרמבל תפוח ושומר עם מרציפן ואמרטו

תפוחי העץ מעניקים לקרמבל את החמיצות המאוזנת והריבתיות המתקתקה, והשומר תורם מרקם נגיס יותר וטעם ייחודי

864 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
קרמבל תפוח ושומר עם מרציפן ואמרטו של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
קרמבל תפוח ושומר עם מרציפן ואמרטו של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

תוסיפו לתערובת התפוחים והשומר כמה שדרוגים כמו ליקר אמרטו, מרציפן איכותי וחמאת קקאו, ותקבלו קינוח חורפי אפוי ומפנק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקרמבל

1

מערבבים את המרכיבים היבשים בקערה. ממסים חמאת קקאו בבן מארי או במיקרוגל ומוסיפים לקערת היבשים. מוסיפים גם שמן זית, מים ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים למקרר ל־20 דקות.

2

מחממים תנור ל־175 מעלות. מערבבים את פרוסות השומר והתפוח עם שמן זית, סוכר קנים, קליפת לימון ואמרטו. מניחים את התערובת בתבנית אפייה עגולה או בתבנית פיירקס ואופים כ־10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מוציאים ומצננים כ־10 דקות.

3

משבצים את המרציפן בין השומר והתפוח, מפזרים קרמבל בנדיבות ואופים עוד כ־8 דקות עד שהירקות והקרמבל מזהיבים. מגישים עם יוגורט עיזים ודבש.