מתכון

שווארמה חזיר

בטן החזיר העסיסית נכבשת, נצלת ונצרבת עד שהיא רכה כחמאה ובעלת קצוות פריכים. מגישים בפיתה עם יוגורט ובצל מוחמץ

4,361 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
שווארמה חזיר, שף אילון עמיר מסעדת בסטה. צילום: רן בירן
שווארמה חזיר, שף אילון עמיר מסעדת בסטה. צילום: רן בירן

מנה מצטיינת של מסעדת הבסטה. נוזל הכבישה יכול לשמש אתכם לכבוש את כל סוגי בשר החזיר – הכמויות פה מספיקות לכבישה של יותר מרק הבטן, אז אם כבר אתם מכינים, אולי כבר כדאי לנסות עוד מנות כמו: אוזני חזיר פריכות, או זנבות חזיר.

בואו לקרוא על משתה החזירים של הבסטה במדור של אלון הדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לנוזל הכבישה

לצלייה

לבצל המוחמץ

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את התחמיץ וכובשים את הבשר

1

מכניסים את כל חומרי נוזל הכבישה לסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים.

2

מכניסים את בטן החזיר לנוזל הכבישה (היא צריכה להיות מכוסה לחלוטין) ל-24 שעות. מוציאים, שוטפים ומייבשים היטב בעזרת נייר מטבח.

צולים את הבשר

3

מחממים תנור ל-125 מעלות.

4

מניחים פרוסות בצל לבן בתבנית תנור רחבה ומעליהן מניחים את בטן החזיר כשהעור כפי מעלה. צולים 5 שעות עד שהעור משחים ופריך. מוציאים מהתנור ומצננים. מנקים את הבשר מעצמות וגידים ופורסים לפרוסות עבות בעזרת סכין חדה. שומרים את הבצלים עליהם צלינו את הבשר.

בינתיים כובשים בצל

5

מניחים פרוסות בצל סגול בקערה עם מעט מלח ועם החומץ. מכסים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ כ־3 שעות עד שהבצל מתרכך.

צורבים את הבשר

6

מלהיטים מחבת עבה (אין צורך בשמן - הנתח מאוד שומני, אם אתם חוששים השתמשו במחבת נון סטיק). צורבים את פרוסות בטן החזיר כ-3 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מוסיפים למחבת את הבצל הלבן מהצלייה מערבבים וצורבים יחד עוד כדקה.

מגישים

7

חוצים כל פיתה לשניים (כדאי לצלות אותן מעט על להבה גלויה לפני). בכל חצי מניחים בשר, מעט מבצל הצלייה ובצל מוחמץ. מגישים עם יוגורט צאן או צזיקי (יוגורט עם מלפפון מגורד, שן שום מגורדת ונענע יבשה).