מתכון

שניצל פטריות אויסטר

פטריות אויסטר בשרניות ומלאות טעם עטופות בציפוי פריך, מטוגנות או אפויות וממש מזכירות שניצל

24,078 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
  • שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
    שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
  • שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
    שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

הן מתחסלות במהירות מסחררת. אני אוהבת אותן עם רוטב סלרי לימוני ליד, והן טובות כעיקרית או ראשונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

לציפוי

לרוטב סלרי לימון

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים כמות יפה של שמן זית על נייר האפייה.

2

מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה רחבה ונמוכה לתערובת אחידה.

3

מפרקים פטריות לחתיכות בגודל של כ-6*6 ס"מ, טובלים את הפטריות בבלילה ואז בפירורי לחם ומניחים בתבנית. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות, הופכים ואופים 10 דקות נוספות, עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב.

מכינים רוטב סלרי לימון

4

שמים בקערה את כל חומרי הרוטב למעט הסלרי וטוחנים במוט ריסוק ידני לרוטב קרמי וחלק. מוסיפים סלקי קצוץ ומערבבים פנימה.

תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.