מתכון

תבשיל בורגול עם עלי גפן

תבשיל טעים וקל להכנה, שחוסך את מילוי וגלגול עלי הגפן

9,784 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
תבשיל בורגול עם עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית
תבשיל בורגול עם עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית

מעין עלי גפן מפורקים: במקום להשקיע במילוי ובגלגול, מכינים תבשיל זריז של בורגול עם עלי גפן טריים, שנמצאים בשיאם בתקופה הזאת. שקדים ירוקים נמסים, פרוסות לימון מקורמלות מעל, ועגבניות ובצלים בתחתית – מוסיפים לתבשיל טעם מיוחד במינו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תחתית קדירה בשמן זית.

2

מרפדים את תחתית הקדירה בשכבת עגבניות, מברישים בשמן זית ומסדרים מעל שכבת בצל.

3

מערבבים בקערה בורגול, עלי גפן, שקדים ואת יתר שמן הזית, ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור.

4

מעבירים את תערובת הבורגול לקדירה ומיישרים. מסדרים מעל פרוסות לימון, מכסים ואופים כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספת להשחמה.