מעין עלי גפן מפורקים: במקום להשקיע במילוי ובגלגול, מכינים תבשיל זריז של בורגול עם עלי גפן טריים, שנמצאים בשיאם בתקופה הזאת. שקדים ירוקים נמסים, פרוסות לימון מקורמלות מעל, ועגבניות ובצלים בתחתית – מוסיפים לתבשיל טעם מיוחד במינו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תחתית קדירה בשמן זית.
2
מרפדים את תחתית הקדירה בשכבת עגבניות, מברישים בשמן זית ומסדרים מעל שכבת בצל.
3
מערבבים בקערה בורגול, עלי גפן, שקדים ואת יתר שמן הזית, ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור.
4
מעבירים את תערובת הבורגול לקדירה ומיישרים. מסדרים מעל פרוסות לימון, מכסים ואופים כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספת להשחמה.