מתכון

טארט שקדים ואגסים טבעוני

קרם שקדים בלי חמאה? זה אפשרי ואפילו יותר טעים - מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ומגדילים את כמות השקדים

62,196 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

קרם שקדים מסורתי מכיל תועפות חמאה, שמכבידות על המרקם ומטשטשות את הטעם המרציפני הנפלא של השקדים. אנחנו לא רק נפרדנו מהחמאה, אלא הגדלנו את כמות השקדים במתכון – זה גם תורם ליציבות הקרם וגם מעצים את הטעמים.

תבנית בקוטר 18 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגסים ביין לבן

לבצק פריך

לקרם שקדים

אופן ההכנה

מכינים את האגסים

1

שמים בסיר אגסים, יין, סוכר וקינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 40-30 דקות עד שהאגסים מתרככים אך עדיין יציבים.

2

מוציאים את האגסים מתוך סיר היין ומרוקנים מכל אחד את החלק עם הגרעינים דרך החלק התחתון של הפרי בעזרת כף פריזיאן. מצננים את האגסים כ- 30 דקות על רשת כדי שיגירו נוזלים.

מכינים את הקלתית

3

מעבדים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת בצק רך מאוד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

4

מרדדים מחצית מהבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי 3 מ"מ ומעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ בעזרת רינג. מסירים מהצדדים את שאריות הבצק ומדביקים בעזרת הידיים לחלק הפנימי של הרינג בעובי 4-3 מ"מ ובגובה הרינג (כ- 6 ס"מ). אם אין מספיק בצק, משתמשים בחצי השני. מעבירים למקרר ל- 30 דקות להתייצבות.

מכינים את הקרם, מרכיבים ואופים

5

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

6

מערבבים את כל החומרים לקרם בקערה גדולה ומורחים אותו על הבצק הלא-אפוי עד אמצע גובה הדפנות. מסדרים את האגסים בתוך קרם השקדים (צריך לדחוף אותם מעט כדי שיגעו בתחתית ויקבלו לתוכם מקרם השקדים).

7

אופים 30 דקות, מגבירים את טמפ' התנור ל- 180 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהבצק והחלק העליון של הטארט מזהיבים בצורה יפה.

8

מצננים ומגישים בטמפ' החדר. שומרים עד 3 ימים במקרר ומביאים לטמפ' החדר לפני ההגשה.