מתכון

לזניה בולונז של קפה איטליה

מתכון לסועדים רעבים. קלאסיקה איטלקית המגיעה מין "העיר האדומה" - בולוניה. מלאכת מחשבת של פסטה, בולונז ובשמל

64,981 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
לזניה בולונז מתוך "קפה איטליה - ספר המתכונים שלנו", צילום: מיכל רביבו, הוצאת מטר
לזניה בולונז מתוך "קפה איטליה - ספר המתכונים שלנו", צילום: מיכל רביבו, הוצאת מטר

ההכנה המורכבת דורשת קצת מאמץ אבל התוצאה שווה את זה. ללקק את האצבעות. לקיצור תהליכים אפשר להשתמש גם בפסטה יבשה שאינה מצריכה בישול מוקדם.

לרוטב עגבניות בסיסי

רצוי להכין את הלזניה מראש ולשמור בקירור יממה לפני האפייה.

לתבנית אפייה בקוטר 30*40

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב בשמל (למתכון נדרשות כ-5 כוסות)

לרוטב בולונז (למתכון נדרשות כ-6 כוסות)

אופן ההכנה

מכינים בולונז

1

יוצקים למחבת גדולה שלוש כפות שמן זית, מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות עד שהבשר מתפורר ל"גרגרים" ומבושל לחלוטין. מסננים עד להוצאת כל הנוזלים.

2

יוצקים את יתרת השמן לסיר גדול שיכיל את כל החומרים, מוסיפים את הירקות ומאדים על אש בינונית כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לסיר את התבלינים ואת הבשר ומבשלים במשך כשתי דקות נוספות.

3

יוצקים לסיר את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה, ללא מכסה, כשעתיים. ומערבבים מדי פעם. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. ניתן לשמור במקרר כיומיים-שלושה.

מכינים בשמל

4

ממיסים את החמאה על אש בינונית, בסיר בעל תחתית עבה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח בבחישה איטית בעזרת מטרפה עד לקבלת עיסה חלקה.

5

מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה. בוחשים ומנמיכים לאש קטנה עד לבעבוע העדין ביותר.

6

מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב הופך סמיך. מסירים מהאש ומביאים לטמפרטורת החדר. ניתן לשמור כשלושה ימים במקרר - אין להקפיא את הרוטב.

מרכיבים את הלזניה

7

חולטים את דפי הפסטה למשך דקה במים רתוחים מומלחים, ומעבירים למי קרח. מקררים ומייבשים במגבת.

8

יוצקים כוס רוטב בשמל לתבנית אפייה בגודל 30*40 ס"מ ומכסים את תחתית התבנית. מניחים על שכבת הבשמל שני דפי פסטה חופפים, עד ששכבת הבשמל מתכסה לחלוטין. מערבבים בקערה כוס רוטב בשמל עם כוס וחצי רוטב בולונז ומפזרים על שכבת הפסטה.

9

מפזרים חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת. מניחים עוד שכבה של שני דפי פסטה חופפים המכסים את הרוטב לחלוטין. יוצקים עוד שכבה של בולונז ובשמל עד לכיסוי הפסטה.

10

חוזרים על הפעולה: מניחים עוד שני דפי פסטה ולאחר מכן עוד שכבה של בולונז ובשמל. מפזרים מעל את שאריות גבינת הפרמזן המגוררת.

11

מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך חצי שעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

12

מסירים את נייר הכסף ואופים במשך חמש דקות נוספות בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהשכבה העליונה משחימה. מגישים את הלזניה חמה.

כריכת ספר המתכונים של מסעדת קפה איטליה, הוצאת מטר. צילומים: מיכל רביבו
כריכת ספר המתכונים של מסעדת קפה איטליה, הוצאת מטר. צילומים: מיכל רביבו