תבנית בגודל 30*20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יוגורט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מכינים רוטב
2
מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
3
מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות בטטה בחפיפה קלה (בצורת רעפים). יוצקים 1/3 מכמות הרוטב כך שיכסה את פרוסות הבטטה ומפזרים כוס מוצרלה מגוררת.
4
מסדרים באותה צורה פרוסות גזר ויוצקים עליהן 1/3 מהרוטב. מפזרים מעל הרוטב תרד קצוץ ואת יתר המוצרלה.
5
מסדרים באותה צורה פרוסות סלק ויוצקים מעליהן את יתר הרוטב. מפזרים פרמזן כך שיכסה את פני הלזניה.
6
אופים שעה לפחות, עד שהירקות רכים ונחתכים בקלות.
דבר התזונאית: במנה אחת יש ירקות בשלושה צבעים וגם ריקוטה, שהיא גבינה עשירה בסידן. בשונה מהלזניות המוכרות שבהן משתמשים בדפי פסטה (שהם לרוב מחיטה שאינה מלאה) כאן יש סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שונים – חגיגה! שימו לב ששימוש במוצרי חלב בעלי אחוזי שמון גבוהים או נמוכים יותר ישפיע על הערך הקלורי של המנה.
ערכים תזונתיים:
חלבון כ־20 גרם למנה
פחמימות כ־14 גרם למנה
שומנים כ־18 גרם למנה