כבר בתחילת שנות ה-90, כשכולם עוד טבעו בשמנת, אורנה אגמון ואלה שיין (אורנה ואלה) ידעו שאין סתירה בין אוכל בריא לאוכל מענג, שהמטבח הביתי הוא מקור ההשראה הכי חשוב ושסגנון האכילה הנינוח הכי מתאים לנו. המתכון הזה משקף את תפישת עולמן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכרובית:
לשכבת העגבניות:
למעטה הטחינה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מכינים עגבניות מיובשות
2
פורסים עגבניות לפרוסות רוחב בעובי כ-3/4 ס”מ ומניחים בתבנית. מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים מעט שמן זית.
3
אופים כ-25 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט.
4
מכינים את הכרובית: מערבבים בקערה פרחי כרובית עם שמן זית, זעתר, פלפל חריף, מלח ופלפל שחור. מעבירים לתבנית.
5
אופים 20-15 דקות עד שהכרובית משחימה מעט אבל לא מתרככת לגמרי. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.
מרכיבים את הסינייה ואופים
6
מסדרים את פרוסות העגבנייה בתחתית תבנית הסינייה. מניחים מעל שכבת כרובית ויוצקים טחינה.
7
אופים 10 דקות עד שהטחינה שקרובה לדפנות התבנית מתבקעת ומקבלת צבע כהה.
8
מגישים עם מג'דרה (לא חובה).