אחד מזיכרונות הילדות שלי קשור בקילוף הפומלה. משימה סיזיפית שאורכת לפחות חצי שעה כשאצלנו בבית היה חוק בל יעבור – לא אוכלים ואפילו לא מנשנשים גרגר מהפומלה עד שהיא מקולפת לגמרי. אל הפומלה המקולפת שבה לא נגעתי (נשבע) שידכתי ירקות חורף כמו סלק וחובזה, ותיבלתי בסומאק שליקטתי לפני כחודשיים והספיק להתייבש בינתיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים סלקים בסיר עם שפע מים ומבשלים שעה לריכוך. מסננים, מצננים מעט, קולפים וחותכים לשמיניות.
2
מחממים תנור ל־250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים סלקים בתבנית יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים בתנור 10־15 דקות לצריבה קלה.
3
מערבבים עלי חובזה, פלחי פומלה, בצל סגול, תבלינים, שמן זית ומיץ לימון בקערה. מסדרים בצלחת הגשה, מניחים את פלחי הסלק הצלויים, בוצעים את הגבינה מעל ומפזרים אגוזי מלך.