לסלט טבעוני – אפשר להחליף את היוגורט בטחינה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים בצל, גזר, סלרי ושום 6-5 דקות עד השחמה.
2
מוסיפים עדשים, עלה דפנה וכמון, יוצקים מים עד 3 ס”מ מעל גובה העדשים ומכסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
3
מסננים את העדשים ונפטרים מהירקות. מצננים את העדשים לטמפ’ החדר ומעבירים לקערה.
4
מערבבים את העדשים עם לימון כבוש, שקדים קלויים, פלפל חריף, עשבי תיבול ועגבנייה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.
5
מגישים בטמפ’ החדר לצד יוגורט עיזים. היוגורט צריך ללוות את הסלט — לא להטביע אותם.