תבנית 20×20
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות על מצב טורבו. מקציפים במיקסר שמן זית ודבש על מהירות גבוהה כ־3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז וּוניל וממשיכים להקציף עוד 2־3 דקות. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים רק עד לאיחוד.
2
משמנים תבנית בשמן זית ומניחים נייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ־40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
3
בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את החום וממשיכים לבשל ללא מכסה כ־ 10 דקות עד שהסירופ מסמיך. מוציאים את עלי המרווה ומקררים. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר כ־ 15 דקות. פורסים את העוגה, מניחים על כל פרוסה מעט פרוסות תפוז ומזלפים מהסירופ. מגישים.
אופים ומבשלים כמו מקצוענים? התנור הפירוליטי של AEG מסדרת SteamBake יעזור לכם גם באפייה וגם בניקיונות! התנור, בטכנולוגיית Pyrolux Plus, מאפשר ניקוי פירוליטי שיהפוך את הלכלוך לאפר שייעלם בניגוב מטלית מהיר. לתנור פונקציית SteamBake המוסיפה אדים בתכנית טורבו אקטיבי ומשדרגת כל מאפה, לרך מבפנים ופריך מבחוץ. לתנור גם חיישן FoodSensor אשר בודק את הטמפרטורה המודייקת בתוך המזון, לקבלת הסטייק המושלם במידת העשייה האהובה עליכם.