אמיר קרונברג: "אצלנו בבית תמיד הגישו קובה סלק והיא עדיין הקובה האהובה עלי. זאת הגרסה של סבא שלי, שלא עשיתי בה שינויים: מלית של בקר מטוגן ומתובל, קובות שנצבעות בצבע סגול ומרק קליל חמוץ-מתוק".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
בצק בסיסי לקובה:
למלית בשר בסיסית:
למרק:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
משרים בורגול בקערה עם מים קרים לכ-30 דקות עד שהם נספגים בו. מערבבים את הבורגול המושרה עם סולת ומלח בקערה ולשים ידנית 3 דקות לקבלת תערובת רכה, לחה ויציבה, כזו שתצליחו לתלוש ממנה כדור, לשטח לפיתה ולמלא. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מים בהדרגה, כף בכל פעם, עד שמתקבל מרקם אלסטי; אם הבצק רך מדי, מוסיפים כף סולת ומערבבים שוב. אל תתפתו להוסיף סולת בקלות כדי שהקובות לא ייצאו קשות מדי. כשהבצק מוכן מכסים בניילון נצמד, מניחים במקרר ל-30 דקות ומתפנים להכנת המלית והמרק.
מכינים את המרק:
2
מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל, סלק, גזר וסלרי 5 דקות לריכוך.
3
יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל, מכסים חלקית ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
מכינים את המלית:
4
מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 3 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערה לצינון.
5
ממלאים את הקובות, מעצבים ומבשלים במרק: מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
6
מביאים את המרק לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהן מוכנות. מגישים חם.
ואפשר גם: להחליף את הקינמון, הציפורן, הכמון והפלפל האנגלי בכף בהראט.