קישוטים בריאים לעוגת יום הולדת – כל הטיפים

קישוט עוגת יום הולדת לא חייב לכלול בצק סוכר. הנה כמה רעיונות לקישוטים שפויים ולא פחות יפים לחגיגה

סוכריות קוקוס צבעוניות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סוכריות קוקוס צבעוניות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
4 באוגוסט 2019

לא רק שאפשר להכין עוגת שוקולד שפויה – גם את הקישוטים שלה אפשר להכין בדרכים בריאות ומזינות בשלל דרכים. הנה כמה רעיונות.

צבעי מאכל טבעיים

בוחרים את הצבע שרוצים ולבסוף מכינים לפי ההוראות להכנת סוכריות צבעוניות שכאן. את הסוכריות הטבעיות רצוי לשמור בהקפאה ולפזר על העוגה סמוך ככל הניתן להגשה, כך הן לא יטמעו או ישקעו לתוך הציפוי וישמרו על הצבע.

• צהוב 1/2 כפית כורכום מעורבבת ב23 כפות מים

• סגול 3 עלי כרוב סגול מבושלים ומאודים ב4/1 כוס מים

• ורוד סלק בינוני מבושל במים, טחון ומסונן

• ירוק חופן עלי תרד טחונים וסחוטים

• כתום 3 כפות מיץ גזר

• ורוד בהיר פטל מעוך וסחוט

• שוקולד 1/2 כפית קקאו מעורבבת ב2 כפות מים

סגול וסגול בהיר פטל ואוכמניות יתנו שני גוונים יפים של סגול. מרסקים 150 גרם של פטל או של אוכמניות במעבד מזון ומסננים במסננת בעלת חורים קטנים. את הנוזלים שהתקבלו מעבירים לסיר ומבשלים מעל אש בינונית כ-7 דקות בבעבוע עדין, כך הצבע יהפוך מרוכז יותר.

עוד מתכונים בריאים לילדים

דמויות ואותיות

דמויות ואותיות מבצק סוכר אפשר להחליף בקלות בכאלו שעושים לבד ממרציפן. בחנויות מתמחות אפשר לקנות מרציפן גולמי, המחיר נע בין 8 ל-10 שקלים ל-100 גרם, קצת יקר, אבל מאוד שימושי ואפשר גם להכין מרציפן לבד ודי בקלות. את המרציפן אפשר להשאיר כמו שהוא או לצבוע בצבעי המאכל הטבעיים איתם צובעים את הסוכריות – פשוט לשים את הצבעים פנימה עד לקבלת הצבע הרצוי – וליצור ממנו צורות שונות בעזרת קורצני עוגיות או תבניות יעודיות (אפילו תבניות לעיצוב פלסטלינה מחדר הילדים יתאימו). הילדים אגב, מאוד יהנו להכין לעצב את המרציפן שהעבודה איתו מאוד דומה לעבודה עם פלסטלינה או פימו. אם רוצים ליצור אותיות, אפשר לרדד את המרציפן ליריעה בין שני ניירות אפייה ואז לחתוך אותיות לפי שבלונה, ואפשר גם לייצר אותיות שמנמנות על ידי יצירת 'נקניקים' ועיצובם לאותיות הרצויות. טיפ קטן – אחרי העיצוב של המרציפן לצורה הרצויה, מקפיאים אותו לכמה שעות לפני שמניחים על העוגה, כך הוא יתייצב.

 

שחור על לבן

על עוגות לבנות קל לייצר קישוטים בעזרת אבקת קקאו. עוגת גבינה היא המועמדת האידיאלית אבל אפשר להעניק לכל עוגה אפויה מעטה לבן ויציב בקלות: מערבבים שני גביעי שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ו-2 שקיות סוכר וניל. 8 דקות לפני תום האפייה של העוגה מוציאים אותה מהתנור, מצננים מעט, מורחים את תערובת השמנת על פני העוגה מהשוליים כלפי המרכז ומחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה נוספות. על פני המעטה מניחים שבלונה של אותיות או ציורים (שקונים בכל חנות יצירה), אפשר לשמן קלות את השבלונה לפני שמניחים ורצוי להחזיק אותה מעל העוגה מבלי שתיגע בציפוי ולא ממש להניח – כדי שהיא לא תפגום בציפוי, מניחים אבק קקאו במסננת קטנה ומפזרים בעדינות מעל העוגה, האבקה תיצור את העיטורים שעל השבלונה.