לומדים לבשל

השקית הכל יכולה: מבשלים עם קוקי

צילום: דן לב
צילום: דן לב

מכניסים עוף ותבלינים לשקית קוקי, נותנים ניעור - ולתנור עד לתוצאה שחומה ועסיסית. המדריך לשקית הפלא שמשדרגת הכל

21 באוגוסט 2017

עם כל נפלאות המטבח המולקולרי ושיטות הבישול העתידניות שמקיפות אותנו, שקית הקוקי הותיקה והנהדרת קצת נשכחה בצד. מדובר בגרסה המוקדמת והפשוטה של הסבתות לגאדג'ט מטבח: זמינה, נוחה, לא מלכלכת, מפיקה טעמים וניחוחות ביתיים בלתי ניתנים לחיקוי והכי חשוב: פשוט אי אפשר לפשל איתה. ומה מכניסים פנימה? הקלאסיקה היא כמובן עוף (וחמין קומפלט, בסופי שבוע), אבל תרגישו בנוח להתנסות גם עם פילה סלמון עסיסי ואפילו עם ירקות, שבוודאי ישמחו לפגוש מקרוב את הפלא הקולינרי של שנות השמונים.

חמין בשקית קוקי. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דלית רוסו

איך צולים בקוקי?

 

  1. מניחים את הנתחים בשקית עם חומרי התיבול, סוגרים בעזרת החבקים שבאריזה או קושרים בחוט ומנערים היטב לפיזור אחיד.
  2. מניחים בתבנית ומחוררים את השקית בכמה מקומות.
  3. אופים כשעה ורבע ב-180 מעלות או במשך 45 דקות בלבד ב-220 מעלות.
  4. רוטב-פטנט יוצקים את נוזלי הצלייה שנותרו למחבת, מוסיפים יין ומצמצמים בחצי.