מתכון

בצק פיצה בסיסי לקינוחים

אוקטובר 2019
צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בשונה מבצק שמרים לעוגות, בבצק פיצה קלאסי אין לרוב שומן

אולם מאפים מתוקים צריכים קצת יותר שומן גם כי הוא תורם לחוויה של עושר טעמים בפה וגם כדי שהמאפים יהיו עסיסיים ולא יתייבשו. כאן הוספתי לבצק שמן זית בכמות קטנה בלבד ולכן את המאפים המבוססים עליו כדאי לאכול ביום ההכנה או יום אחרי.

גיוון – בצק קקאו: כדי להפוך את הבצק לבצק קקאו שחום, ממירים 80 גרם מהקמח באבקת קקאו.

מה עושים עם בצק הפיצה? מתכונים מתוקים של ליאור משיח

לחמניות שוקולד 

סהרוני קקאו במילוי ריקוטה

פיצה מתוקה עם גבינה ואגסים

דונאטס אפויים

קלצונה במילוי בראוניז

לחמניות שבדיות במילוי פיסטוק ופטל 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להתפחה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר, מפוררים פנימה שמרים וטורפים קלות עד להמסה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עם וו לישה 12–9 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

2

משמנים קערה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מושחים את פני הבצק בעוד קצת שמן זית ומכסים את הקערה בניילון. מתפיחים כחצי שעה.