מתכון

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים

גאלט (דיסקית בצרפתית) הוא השיטה הקדומה ביותר להכנת טארטים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק פריך שקדים

למלית גבינה

לענבים

להגשה ( לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח וחמאה במיקסר עם וו לישה רק עד לקבלת פירורים עדינים המזכירים קוסקוס.

2

מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים כדקה לבצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את מלית הגבינה

3

מערבבים סוכר וחמאה בקערה בעזרת כף עץ עד שהסוכר מתפזר באחידות והחמאה רכה מאוד. מוסיפים ריקוטה ומערבבים.

4

מוסיפים קליפת לימון, ביצה וקמח ומערבבים עד לאיחוד (לגבינת הריקוטה מרקם מחוספס ולכן התערובת אינה חלקה).

5

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

6

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3 מ"מ וקורצים ממנה עיגול בקוטר של 30 ס"מ (אפשר להשתמש בצלחת או במכסה של סיר כדי לסמן את הצורה).

7

מורחים את המלית על עיגול הבצק ומשאירים שוליים של 3־4 ס"מ נקיים. מקפלים את שולי הבצק על המלית בחופשיות.

8

אופים כ־15 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים על הבצק ענבים, מושחים אותם בחמאה ומפזרים סוכר.

9

מחזירים לתנור ואופים לעוד 15־20 דקות עד שהענבים מתרככים והבצק מזהיב. מצננים ומגישים, אפשר לצד גבינת מסקרפונה.