מתכון

טארט שקדים ואגסים טבעוני

דצמבר 2019
3 דירוגים
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
טארט שקדים ואגסים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

קרם שקדים בלי חמאה? זה אפשרי ואפילו יותר טעים - מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ומגדילים את כמות השקדים

קרם שקדים מסורתי מכיל תועפות חמאה, שמכבידות על המרקם ומטשטשות את הטעם המרציפני הנפלא של השקדים. אנחנו לא רק נפרדנו מהחמאה, אלא הגדלנו את כמות השקדים במתכון – זה גם תורם ליציבות הקרם וגם מעצים את הטעמים.

תבנית בקוטר 18 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאגסים ביין לבן

לבצק פריך

לקרם שקדים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את האגסים

1

שמים בסיר אגסים, יין, סוכר וקינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 40-30 דקות עד שהאגסים מתרככים אך עדיין יציבים.

2

מוציאים את האגסים מתוך סיר היין ומרוקנים מכל אחד את החלק עם הגרעינים דרך החלק התחתון של הפרי בעזרת כף פריזיאן. מצננים את האגסים כ- 30 דקות על רשת כדי שיגירו נוזלים.

מכינים את הקלתית

3

מעבדים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה רק עד לקבלת בצק רך מאוד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

4

מרדדים מחצית מהבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי 3 מ"מ ומעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ בעזרת רינג. מסירים מהצדדים את שאריות הבצק ומדביקים בעזרת הידיים לחלק הפנימי של הרינג בעובי 4-3 מ"מ ובגובה הרינג (כ- 6 ס"מ). אם אין מספיק בצק, משתמשים בחצי השני. מעבירים למקרר ל- 30 דקות להתייצבות.

מכינים את הקרם, מרכיבים ואופים

5

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

6

מערבבים את כל החומרים לקרם בקערה גדולה ומורחים אותו על הבצק הלא-אפוי עד אמצע גובה הדפנות. מסדרים את האגסים בתוך קרם השקדים (צריך לדחוף אותם מעט כדי שיגעו בתחתית ויקבלו לתוכם מקרם השקדים).

7

אופים 30 דקות, מגבירים את טמפ' התנור ל- 180 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהבצק והחלק העליון של הטארט מזהיבים בצורה יפה.

8

מצננים ומגישים בטמפ' החדר. שומרים עד 3 ימים במקרר ומביאים לטמפ' החדר לפני ההגשה.