מתכון

לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי

יש המון גרסאות ללביבות פראסה. הייחוד כאן הוא שהכרשה והבצל עוברים אידוי ממושך ואטי (כ-3 שעות) שמרכך אותם מאוד

3,103 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה
לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה

הכרשה והבצל נהיים ממש חמאתים, מה שמעדן את טעמיהם ומחבר אותם היטב לבשר הסרטנים המתקתק והעדין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבל צזיקי קישואים

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה, יוצקים שמן זית ומאדים את הכרשה והבצלים על להבה נמוכה מאוד כ-3 שעות או עד שהם רכים מאוד ובמרקם חמאתי. מערבבים מדי פעם.

2

מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת נוזלים למשך שעתיים-שלוש.

מכינים מטבל צזיקי

3

מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן ומטגנים קישואים כ-4 דקות עד שהם רכים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המטבל ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם סמיך.

4

מעבירים את הכרשה והבצל לקערה ומוסיפים גבינת קשקבל, פירורי לחם ובשר סרטנים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מחלקים את התערובת לכ-20 קציצות קטנות (כ-40-30 גרם כל קציצה) ופוחסים אותן מעט.

6

מחממים תנור ל- 180 מעלות. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות מצד אחד בלבד.

7

מעבירים את הלביבות לסיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים כ-3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות.

מרכיבים את המנה

8

מסדרים 4 קציצות בכל צלחת הגשה ויוצקים 2 כפות של מטבל צזיקי. הקציצות והמטבל יישמרו עד יומיים במקרר.