משהו במרקם ובטעם של קרמל ההדרים מזכיר ציר בקר מצומצם. לכן, כשמקרמלים בו את הלפת יוצא ממנה משהו בשרני ועסיסי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפירה בטטה
לקרמל
להגשה
אופן ההכנה
הכנות מוקדמות
1
מבשלים לפתות בקליפתן בשפע מי מלח כ-15 דקות עד שהן רכות (נועצים מזלג ובודקים), מסננים וחותכים לרבעים. בסיר נפרד מבשלים בטטות לבנות בשפע מים כ־20 דקות לריכוך, מסננים וקולפים. מחממים תנור ל־180 מעלות, מעבירים ראש שום לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעליו שמן זית בנדיבות וצולים כ-15 דקות עד ששיני השום רכות.
מכינים פירה בטטה
2
שולפים בזהירות מתוך ראש השום הצלוי 4 שיני שום בשלמותן. את יתר השיניים "סוחטים" החוצה לתוך קערה רחבה, מוסיפים את הבטטות בעודן חמות ואת יתר חומרי הפירה ומועכים למחית חלקה.
מקרמלים את הלפתות
3
מוסיפים לסיר רחב שמתחמם מעל להבה בינונית את כל מרכיבי הקרמל לפי הסדר, מערבבים ומבשלים כ-4 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את רבעי הלפתות ומבשלים מעל להבה נמוכה כ־5 דקות תוך גלגול הלפתות בקרמל כך שיעטפו בו מכל הצדדים.
מרכיבים ומגישים
4
מסדרים את הפירה בצלחת הגשה רחבה, מניחים מעליו את הלפתות ויוצקים מהקרמל מעל הלפתות וסביבן בעזרת כף. מפזרים שיני שום צלויות שלמות, עלי תימין וקליפת לימון. יוצקים שמן זית ומגישים.