עם ניחוח העשן שנמסך בבשר ושפע הירוקים מקבלים טעימה מושלמת של אביב. אני מכינה מכמות הבצק הזאת שני מאפים גדולים ופורסת אותם.
מתכון לבצק פיתות – להכנת מתכון זה תזדקקו ל-1 כמות לבצק פיתות מתוך המתכון הנ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מערבבים את הדגים עם שום, רשאד וארוגולה עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים בפלפל חריף, מלח ים, פלפל שחור ושמן זית. מעבירים למקרר ל־20 דקות.
2
מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ומשהים כ־5 דקות. מקמחים כל עיגול בצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1/4 ס"מ – רצוי על מרדה או נייר אפייה שבעזרתם יהיה אפשר להעביר את המאפה בקלות אל הרשת.
3
מפזרים מחצית מהתערובת על מחצית יריעת בצק בשכבה אחידה, מקפלים מעל את המחצית השנייה של הבצק ומהדקים.
4
משמנים את רשת המנגל וצולים עליה כל מאפה כ־6 דקות עד שהתחתית משחימה ופריכה. הופכים וצולים עוד כ־3 דקות. אפשר גם לצלות את המאפה פתוח - מרדדים את הבצק מעט עבה יותר, מפזרים את התערובת על פני הבצק, צולים מכוסה כ־6 דקות ומסירים את הכיסוי לעוד דקה.
5
פורסים ומגישים עם טחינה או שמנת חמוצה, ממרח פלפלים מותססים ועלים ירוקים.