מתכון

מאפה עשבים קצוצים ודגים

אפריל 2019
2 דירוגים
מאפה עשבים קצוצים ודגים של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
מאפה עשבים קצוצים ודגים של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

מאפה בצק שנותנים לו חריכה ישירות על רשת המנגל - כך הוא מקבל מרקם פריך וטעם שרוף עדין

עם ניחוח העשן שנמסך בבשר ושפע הירוקים מקבלים טעימה מושלמת של אביב. אני מכינה מכמות הבצק הזאת שני מאפים גדולים ופורסת אותם.

מתכון לבצק פיתות – להכנת מתכון זה תזדקקו ל-1 כמות לבצק פיתות מתוך המתכון הנ"ל

מתכון לממרח פלפלים מותססים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את הדגים עם שום, רשאד וארוגולה עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים בפלפל חריף, מלח ים, פלפל שחור ושמן זית. מעבירים למקרר ל־20 דקות.

2

מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ומשהים כ־5 דקות. מקמחים כל עיגול בצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1/4 ס"מ – רצוי על מרדה או נייר אפייה שבעזרתם יהיה אפשר להעביר את המאפה בקלות אל הרשת.

3

מפזרים מחצית מהתערובת על מחצית יריעת בצק בשכבה אחידה, מקפלים מעל את המחצית השנייה של הבצק ומהדקים.

4

משמנים את רשת המנגל וצולים עליה כל מאפה כ־6 דקות עד שהתחתית משחימה ופריכה. הופכים וצולים עוד כ־3 דקות. אפשר גם לצלות את המאפה פתוח - מרדדים את הבצק מעט עבה יותר, מפזרים את התערובת על פני הבצק, צולים מכוסה כ־6 דקות ומסירים את הכיסוי לעוד דקה. 

5

פורסים ומגישים עם טחינה או שמנת חמוצה, ממרח פלפלים מותססים ועלים ירוקים.