מתכון

מרק ארטישוק ירושלמי ושורשים

את מרק העוף המסורתי יכול להחליף מרק צמחוני ואביבי המבוסס על ירקות שורש

אפריל 2019
מרק ארטישוק ירושלמי ושורשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
מרק ארטישוק ירושלמי ושורשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

המרק הטחון והבהיר הוא בעל טעמים חמאתיים, אפילו שאין בו חמאה או שמנת. קליפת גבינת הפרמזן היא הטריק של שפים לשדרוג המרקם: מכניסים אתה קליפה (גם חתיכה קטנה תספיק) לשקיק בד ומניחים במרק – היא מסמיכה ומעשירה את המרקם. צ'יפס השורשים מעניק את הפריכות למרק – מניחים אותו ממש רגע לפני ההגשה (אחרת הוא יתרכך) והוא יכול בקלות להחליף את שקדי המרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לצ'יפס שורשים

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצלים, כרשות ושום על אש בינונית כ־5 דקות עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, שורשי סלרי ושורשי פטרוזיליה ומבשלים כ־10 דקות.

2

מוסיפים יין לבן, מלח ים, תימין ומרווה ומבשלים כ־10 דקות.

3

מוסיפים ציר ירקות או מים ואת שקיק הבד עם קליפת הפרמזן, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעה. מערבבים מדי פעם.

4

מוציאים את קליפת הפרמזן וטוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מיץ לימון ומתקנים תיבול.

מכינים צ'יפס שורשים

5

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות הירקות בכמה סבבים, 2־3 דקות עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומתבלים במלח. מצננים.

6

מוזגים את המרק לצלחות הגשה ומגישים עם צ'יפס השורשים וטבעות השום הירוק בשמן זית.