מתכון

מרק בטטה ושורשי סתיו

מפגש שורשים במרק כתום מייצר שכבות של טעמים שלא פוגשים במרק בטטה פשוט

5,908 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
מרק שורשי סתיו של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
מרק שורשי סתיו של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

בקיץ החם, בשקט–בשקט, מתפתחים כמה שורשים שמנצלים את הקרירות שמתחת לפני הקרקע. בתחילת הסתיו הם מוכנים לשימוש, והמפגש שלהם במרק שורשים כתום מייצר שכבות של טעמים שלא פוגשים במרק בטטה פשוט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים בסיר וממלאים מים עד גובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 20־30 דקות עד שהירקות מתרככים.

2

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה וסמיכה. מעבירים דרך מסננת צפופה לקבלת מרקם חלק במיוחד ומגישים.