מתכון

סמיפרדו הדרים עם קרמבל ביסקוטי

סמיפרדו, "חצי קפוא" באיטלקית, הוא קינוח נוסטלגי שחבל שלא מכינים אותו יותר

אוקטובר 2021
סמיפרדו של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
סמיפרדו של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

הוא ורסטילי, ואפשר להלביש עליו בקלות כל טעם שרוצים. אפשר להכין את הסמיפרדו מראש, לשמור במקפיא ולפרוס כמה דקות לפני הגשה, כדי שיתרכך מעט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

טורפים בקערה רחבה חלמונים, מלח, מיץ הדרים וחצי מכמות הסוכר.

2

מניחים את הקערה מעל בן מארי וממשיכים לטרוף כ־10 דקות עד קבלת קרם בהיר, אוורירי וסמיך (חשוב לוודא שהביצים לא נקרשות). מוסיפים קליפת הדרים ומערבבים.

3

מצננים במקרר כ־30 דקות. מומלץ לערבב את התערובת בכל כמה דקות בעזרת מטרפה.

4

מקציפים שמנת מתוקה ואת יתר הסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות בינונית, עד קבלת קצפת יציבה.

5

מקפלים את הקצפת לתוך קרם החלמונים בעזרת מרית, עד שהתערובת אחידה.

6

יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, מקפלים מעליה את קצוות הניילון ומעבירים למקפיא ל־6 שעות, עד שהקינוח מתייצב לגמרי.

7

מוציאים את הסמיפרדו מהמקפיא כ־20 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על צלחת הגשה, מסירים את הניילון, מפזרים פירורי ביסקוטי ומגישים לצד ליקר.